Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

BEJLÍS

0.0
BEJLÍS

Potřebné ingredience

2 plechovky salka , 1 mandlový pudink , 1/2l mléka , 1/2l rumu

Z této dávky je 1,5 litru likéru

Postup přípravy

Salka dáme do hrnce,zalijeme vodou-musí být potopené,a vaříme 2hodiny.Vyndáme a necháme vychladnout.
Mandlový pudink uvaříme dle návodu,sundáme z ohně a horké zakryjeme folii,aby se nám nevytvořil škraloup a necháme vychladnout.
Do vysoké nádoby dáme obě uvařená salka a rozmixujeme s pudinkem a poté postupně vléváme rum a zašleháme.
Naplníme do lahví a necháme alespoň měsíc uležet.
!!! MŇAMOZNÍ !!!

Vychytávka : místo mandlového podinku dejte čokoládový nebo karamelový a tím změníte chuť likéru

****ZKUSTE I DALŠÍ MÉ RECEPTY A NEVÁHEJTE A NAPIŠTE JAK TO DOPADLO A JAK VÁM CHUTNALO****
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydiky
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

NKA 19. 11. 2009, 12:45
A musí byť v chladničke,vonku by to asi do vianoc zmrzlo,no ale doma na očiach to dovtedy nevydrží, (D),ešte mám trochu griotky,skúšala som prvý raz,pije sa to ako (child4). :-) :-) :-)
bimonka 19. 11. 2009, 16:35
@NKA jj,musí to být v lednici,v teple by se to skazilo,a venku za oknem by to zmrznout nemělo je tam alkohol(nemám ovšem vyzkoušeno),ale vzhledem k výkyvu počasí to moc nedoporučuju. :-$ (L)
jary 19. 11. 2009, 12:29
Právě doděláno a je to opravdu MŇAM |:o) |:o) |:o) |:o) Jen nevím s tím uležením ;-)to asi nevydržím (Y) (hello) (hello) (hello)
bimonka 19. 11. 2009, 16:33
@jary :-) ;-)Děkuji,jsem ráda,že chutná (clamp) (Y)
akr 17. 11. 2009, 12:17
Leni už mám uloženo určitě vyzkouším :-) udělám pro tchýni k narozeninám(takové pití má ráda) (D) (hello)
bimonka 17. 11. 2009, 20:10
@akr (Y) (Y)super,pak mi napište ,jak Vám chutnal :-$ (zajic) (sampus) (L)
Jarmila80 16. 11. 2009, 18:08
Jak dlouho můžu bejlís skladovat? nikdy jsem nedávala mléko a pudink. To opravdu neskysne?
bimonka 17. 11. 2009, 12:12
@Jarmila80 Věřte ,že určitě neskysne a čím déle je uležený tím chutnější je,takže šup šup ,ať už je v ledničce nachystaný na Vánoce (Y) (Y) (Y) (L) (zajic)
kAČULINDA 16. 11. 2009, 15:21
Dobrý den vypadá krásně. Určitě udělám na Vánoce. (vanoce) Dělám svůj ale letos bude Váš nějaká změna musí být (L) (L)
bimonka 17. 11. 2009, 12:10
@kAČULINDA Díky za důvěru, (Y) (Y)určitě Vám bude chutnat (pl) (zajic) (hello) (child9)
Pavla s 4. 12. 2008, 10:12
já místo pudinku tam dávám šlehajdy (D) |:o) |:o) |:o)
bimonka 5. 12. 2008, 11:46
@Pavla s A není to s těma šlehačkama,náchylný na skysnutí? *-)
žingi 4. 12. 2008, 10:00
jejda,já dělávám karamelovo kokosový likér (zajic),asi bych měla začít ať se odleží ;-).Jdu dát vařit salko (L)
KatkaS. 4. 12. 2008, 8:44
(Y)Taky ho děláváme, je prostě mňamózní
bimonka 4. 12. 2008, 9:57
@KatkaS. Jo jo,taky už mám nachystáno na vánoce!! :-$ (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie