(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
BEJLÍS
Potřebné ingredience
2 plechovky salka , 1 mandlový pudink , 1/2l mléka , 1/2l rumu
Z této dávky je 1,5 litru likéru
Postup přípravy
Salka dáme do hrnce,zalijeme vodou-musí být potopené,a vaříme 2hodiny.Vyndáme a necháme vychladnout.
Mandlový pudink uvaříme dle návodu,sundáme z ohně a horké zakryjeme folii,aby se nám nevytvořil škraloup a necháme vychladnout.
Do vysoké nádoby dáme obě uvařená salka a rozmixujeme s pudinkem a poté postupně vléváme rum a zašleháme.
Naplníme do lahví a necháme alespoň měsíc uležet.
!!! MŇAMOZNÍ !!!
Vychytávka : místo mandlového podinku dejte čokoládový nebo karamelový a tím změníte chuť likéru
****ZKUSTE I DALŠÍ MÉ RECEPTY A NEVÁHEJTE A NAPIŠTE JAK TO DOPADLO A JAK VÁM CHUTNALO****
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydiky
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mandlový pudink uvaříme dle návodu,sundáme z ohně a horké zakryjeme folii,aby se nám nevytvořil škraloup a necháme vychladnout.
Do vysoké nádoby dáme obě uvařená salka a rozmixujeme s pudinkem a poté postupně vléváme rum a zašleháme.
Naplníme do lahví a necháme alespoň měsíc uležet.
!!! MŇAMOZNÍ !!!
Vychytávka : místo mandlového podinku dejte čokoládový nebo karamelový a tím změníte chuť likéru
****ZKUSTE I DALŠÍ MÉ RECEPTY A NEVÁHEJTE A NAPIŠTE JAK TO DOPADLO A JAK VÁM CHUTNALO****
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydiky
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
NKA
(upraveno)
19. 11. 2009, 12:45
A musí byť v chladničke,vonku by to asi do vianoc zmrzlo,no ale doma na očiach to dovtedy nevydrží, ,ešte mám trochu griotky,skúšala som prvý raz,pije sa to ako .
bimonka
(upraveno)
19. 11. 2009, 16:35
@NKA
jj,musí to být v lednici,v teple by se to skazilo,a venku za oknem by to zmrznout nemělo je tam alkohol(nemám ovšem vyzkoušeno),ale vzhledem k výkyvu počasí to moc nedoporučuju.
jary
(upraveno)
19. 11. 2009, 12:29
Právě doděláno a je to opravdu MŇAM Jen nevím s tím uležením to asi nevydržím
bimonka
(upraveno)
19. 11. 2009, 16:33
@jary
Děkuji,jsem ráda,že chutná
akr
(upraveno)
17. 11. 2009, 12:17
Leni už mám uloženo určitě vyzkouším udělám pro tchýni k narozeninám(takové pití má ráda)
bimonka
(upraveno)
17. 11. 2009, 20:10
@akr
super,pak mi napište ,jak Vám chutnal
Jarmila80
(upraveno)
16. 11. 2009, 18:08
Jak dlouho můžu bejlís skladovat? nikdy jsem nedávala mléko a pudink. To opravdu neskysne?
bimonka
(upraveno)
17. 11. 2009, 12:12
@Jarmila80
Věřte ,že určitě neskysne a čím déle je uležený tím chutnější je,takže šup šup ,ať už je v ledničce nachystaný na Vánoce
kAČULINDA
(upraveno)
16. 11. 2009, 15:21
Dobrý den vypadá krásně. Určitě udělám na Vánoce. Dělám svůj ale letos bude Váš nějaká změna musí být
bimonka
(upraveno)
17. 11. 2009, 12:10
@kAČULINDA
Díky za důvěru, určitě Vám bude chutnat
Pavla s
(upraveno)
4. 12. 2008, 10:12
já místo pudinku tam dávám šlehajdy
bimonka
(upraveno)
5. 12. 2008, 11:46
@Pavla s
A není to s těma šlehačkama,náchylný na skysnutí?
žingi
(upraveno)
4. 12. 2008, 10:00
jejda,já dělávám karamelovo kokosový likér ,asi bych měla začít ať se odleží .Jdu dát vařit salko
KatkaS.
(upraveno)
4. 12. 2008, 8:44
Taky ho děláváme, je prostě mňamózní
bimonka
(upraveno)
4. 12. 2008, 9:57
@KatkaS.
Jo jo,taky už mám nachystáno na vánoce!!